Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A e prish abdesin ndjenja në anus gjatë namazit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (23)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tahid-25-07-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Gjatë namazit personi ndjen një lëvizje në anus pa ndier ndonjë erë dhe pa ndëgjuar ndonjë zë. A e prish kjo abdesin?”

Përgjigje: ”Jo. Profeti salAllahu alejhi ue selem ka thënë:

“Ai nuk duhet të dalë nga namazi derisa të dëgjojë zë apo të ndjejë erë.” 1

Sepse gjendja e pastër është përcaktuar ndërsa ka dyshim për faktorin që e prish namazin. Bindja nuk mënjanohet nga dyshimi. Ky është një parim.”

_______________________

1 Bukhari (137).

Shpërndaje: