Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A e prish dalja e medhijut agjërimin?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/7622
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse personit i rrjedh medhij (sekrecion që rrjedh me rastin e eksitimit) duke qenë agjërueshëm, ai e prish kjo agjërimin?

Përgjigje: Jo, mendimi i saktë është se dalja e medhijut nuk e prish agjërimin edhe nëse kjo ndodh gjatë paralojës (me gruan), mendimi i saktë është se kjo nuk e prish agjërimin, por ai mëkaton për këtë veprim sepse kjo mund të shpie në prishjen e agjërimit, d.m.th. ky veprim mund të shpie në prishjen e agjërimit.

Shpërndaje: