“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet agjërimi i atij që bënë hixhame me mjete moderne?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika’ati ma’a esh-Shejkhejn, pyetjet e shtruara nga Abdullah et-Tejjar (2 / 83)
www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: A e prishet agjërimi i atij që i bënë hixhame dikujt me mjete moderne?
 
Përgjigje: Kjo nuk e prish agjërimin sepse nuk hynë gjaku në fytin e tij (ashtu siç bëhej në të kaluarën në mënyrë që ai i cili bënte hixhamen thithte gjakun me gojën e tij për ta larguar gjakun). Ky mendim kundërshton medhhebin Hanbeli.

Shpërndaje: