Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A e prishin mëkatet agjërimin? A duhet mëkatari ta përsëris agjërimin?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam

 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 22: A e prishin mëkatet agjërimin? A duhet mëkatari ta përsëris agjërimin?

Përgjigje:  Mëkatet kanë dallime. Mëkatet që nuk e prishin agjërimin e zvogëlojnë shpërblimin e tij. Megjithatë, ekzistojnë mëkate që e prishin agjërimin, sikurse arritja e orgazëmit nëpërmjet masturbimit, zinasë dhe të ngjashme. Mëkatet e tilla e prishin agjërimin tërësisht.

Shpërndaje: