Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e detyrim prishja e agjërimit menjëherë kur të ketë perënduar dielli?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)
Burimi: Fataua Sijam
www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 29: A është e detyrueshme prishja e agjërimit menjëherë kur të ketë perënduar dielli1?

Përgjigje: Jo nuk është e detyrueshme. Kjo është e pëlqyer sepse profeti ﷺ kur ai e ndaloi agjërimin e pandërprerë, tha:

“Ai që dëshiron të vazhdojë agjërimin i lejohet ta bëjë këtë deri në syfyr.” 2


1 Nga “Fet’h-ur-Rab el-Uadud” (1/250).

2 ed-Darimi (1705).

Shpërndaje: