Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e detyrueshme për të bojkotuar bidatçiun?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (57)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid%2028-03-1438H.mp300_0.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e detyrueshme për të bojkotuar bidatçiun?

Përgjigje: Po, nëse bojkoti e pengoj atë në mënyrë që ai të pendohet tek Allahu. Kjo vlen për të gjithë mëkatarët; nëse bojkoti i pengon ata nga mëkati, atëherë ata duhet të bojkotohen. Por nëse bojkoti rezulton që ai vetëm të përkeqësohet, atëherë ai nuk duhet të bojkotohet. Ndërsa duhet të vazhdosh ta këshillosh dhe ta kujtosh atë.

Shpërndaje: