Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejuar për dijetarin që të lexojë Ungjillin?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (56), min: 1.08.06

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-1-1-1438-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për dijetarin që të lexojë Ungjillin për të refuzuar nasarat (të krishterët)?

Përgjigje: Nëse ai është dijetar dhe specialist dhe lexon për të refuzuar (nasarat) të krishterët, kjo është në rregull. Megjithatë, ai duhet të jetë dhe specialist. Ai nuk duhet të lexojë për të ditur se çfarë ka në të, ose për hir të dijes. Ai në fakt duhet të jetë dijetarë edhe specialist.

Shpërndaje: