Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejuar për të dhënë zekatul-fitrin në para?

Alameh Abdurr-Rrazak bin Afifi el-Afifi (v. 1415)

Burimi: Fataua ue Rasail Shejkh Abdurr-Rrezak el-Afifi, fq. 198

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për të dhënë zekatul-fitrin në para?
 
Përgjigje: Zekatul-fitri duhet të jepet në ushqim të cilën njerëzit e vendit e hajnë ndryshe nga mendimi i Ebu Hanifes. Kushdo që vepron një gjë të tillë, për mendimin tim ai ka gabuar.

Shpërndaje: