Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejuar për ti quajtur qeveritë arabe kufarë?

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (1/145)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejuar për ti quajtur qeveritë arabe kufarë?”

Përgjigje: “Ai pushtetar që beson se këto ligje të vëna nga njerëzit janë më të mira se sa ligji i Allahut atëherë ai është kafir. Ai që thellë në zemrën e tij beson se vetëm ligji i Allahut ka të drejtë mbizotërojë dhe se është e ndaluar për të gjykuar me ndonjë ligj tjetër, por gjykon me ligje të tjera për shkak të epshit të tij dhe arsye të tjera, atëherë nuk ka dalë nga islami.

Të dalurit nga Islami është i lidhur me të kosnideruarit të lejuar gjykimin me ndonjë gjë tjetër përveç ligjit të Allahut, të besojë që ligjet e shirkut janë më të mira se sa ligji i Allahut ose i konsideron ato si të barabartë me ligjin e Allahut. Ai që beson në ndonjë nga alternativat e mësipërme, ose të gjitha prej tyre ai nuk është mysliman.”

Shpërndaje: