Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejuar ta martosh vajzën me dikë të cilën ajo nuk e do?

Imam Abdurr-Rrahman bin Nasir es-Sa´di (v. 1376)

Burimi: El-Fetua es-Sa’dijjeh, fq. 489

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejuar ta martosh vajzën me dikë të cilën ajo nuk e do?”

Përgjigje: “Nuk është e lejueshme për babain e saj ta martojë atë me forcë e as për nënën e saj edhe nëse ata janë të kënaqur me fenë e tij.”

Shpërndaje: