“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejuar të vizitohen piramidat në Egjipt?

Alameh Salih bin Muhammed el-Luhejdan 
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejuar të vizitohen piramidat në Egjipt?”

Përgjigje: ”Në lidhje me këto vende, nuk ka ndonjë ndalesë por as ndonjë urdhër (për t’i vizituar). Por vizita për përkujtim dhe të shikohet se si gjendej ky vend para islamit, shpresoj të mos ketë asgjë të keqe.

Por më e mirë se kjo është të vizitohen xhamitë e ndryshme, të cilat janë ndërtuar pasi që është themeluar shteti islam. Kjo është më e mirë se sa vizita e varreve të jobesimtarëve.”

Shpërndaje: