Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejuar t’i përkulesh për ta nderuar një mysliman kur ta përshëndes atë?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Burimi: Fetvaja nr. 7113
 

Antar: Abdullah bin Kuud

Antar: Abdullah el-Gudejjan 

Nënkryetar: Abdurr-Rrazak Afifi 

Kryetar: Abdul-Aziz ibn Abdullâh bin Baz

 
Pyetje: A është e lejuar t’i përkulesh ose t’i dathësh këpucat për ta nderuar një mysliman kur ta përshëndes atë? Kjo është një zakon nga paraardhësit tanë. Prandaj, unë dëshirojë të na shpjegosh të vërteten.
 
Përgjigje: Nuk është e lejuar t’i përkulesh apo t’i dathësh këpucët kur ta përshëndesësh dikë.

Shpërndaje: