Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejueshme për gruan që ti ngjyrosë vetullat e saj?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (22)

Burimi:http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fth-mjd-01061435-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme për gruan që ti ngjyrosë vetullat e saj?

Përgjigje: Ajo nuk duhet të luaj me vetullat e saj në formë që të shkul prej tyre, t’i shkurtojë ato, t’i rruaj ato, t’i ngjyrosë me ngjyrë të qelur, ose t’i ngjyrosë me ngjyra tjera ato. Ato duhet të lihen sikurse i ka krijuar ato Allahu. Nëse ajo luan me ato, ajo hynë në mesin e atyre që ndryshojnë krijimin e Allahut.

Shpërndaje: