Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejueshme për t’i dhënë gjak një krishteri?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejueshme për ti dhënë gjak një krishteri?”

Përgjigje: “Po, ashtu siç i jepet atij për të ngrënë, për të pirë dhe veshmbathje. Kjo është mirësjellje. Allahu i Madhëruar ka thënë:

“Allahu nuk ju ndalon të silleni mirë dhe të jeni të drejtë ndaj atyre që nuk luftojnë kundër jush për shkak të fesë dhe që nuk ju dëbojnë prej shtëpive tuaja. Me të vërtetë, Allahu i do të drejtët.” [60:8]”

Shpërndaje: