Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e lejueshme që të shkurtohen qimet që janë rreth vetullave?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Fataua al-Marat il-Muslimah (2/27)

 www.perlat-muslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme për gratë që të heqin qimet që janë rreth vetullave?
 
Përgjigje: Nuk është e lejuar për të hequr qimet nga vetullat e as për të reduktuar qimet në vetulla.
 
Është e vërtetë se profeti ka mallkuar gratë që heqin vetullat e tyre dhe gratë të cilat kërkojnë që t’u hiqen vetullat e tyre.
 
Dijetarët kanë sqaruar se  heqja e qimeve nga vetullat përfshihet në këtë hadith.

Shpërndaje: