Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është e mjaftueshme të fshihet vetëm fytyra në një fotografi?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika’ah me’a esh-Shejkhejn, pyetur nga Abdullah et-Tejjar”, (2/83)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e mjaftueshme që sa i përket fshirjes së imazheve, të fshijmë vetëm fytyrën në të?

Përgjigje: Po, mjafton të fshihet vetëm fytyra, sepse fotoja nuk konsiderohet si imazh nëse nuk ka në të fytyrë. Prandaj, në qoftë se ia heq fytyrën ju keni arritur qëllimin e duhur.

Shpërndaje: