Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është gjyshi im (babai i nënës sime) mahram për gruan time?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është gjyshi im (babai i nënës sime) mahram për gruan time?

Përgjigje: Po. Ti je biri i tij, pa marrë parasysh nëse je djali i tij apo djali i djalit të tij apo djali i vajzës së tij. Ti konsiderohesh djali i tij, qoftë nga ana e babait apo e nënës. Gjyshi nga ana e babait apo e nënës, kanë gjykim të njëjtë. Ata janë maharim të gruas tënde, sepse ajo është gruaja e djalit të tyre.

Shpërndaje: