Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është haram fotografimi apo jo?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetva
Burimi: Fetvaja nr: 3592
Anëtar: Abdullah bin Kuud
Anëtar: Abdullah ibn Gudejjan
Nënkryetar: Abdurr-Rrazak Afifi
Presidenti: Abdul-Aziz ibn Abdullah bin Baz
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: A është haram fotografimi apo jo?

Përgjigje: Po, fotografimi i gjallesave me kamerë apo të ngjashmeme të është haram . Kushdo që e bën këtë duhet të pendohet tek Allahu dhe të kërkojë falje prej Tij, të pendohen për atë që ka bërë dhe kurrë mos ta përsërisë më.

Paqja dhe bekimi qofshin mbi profetin tonë Muhammedin, familjen e tij dhe shokët e tij.”

Shpërndaje: