“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është i vlefshëm divorci që bëhet nga personi që vuan nga vesveset?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Sherh Ighathat-il-Lahfan (35)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është i vlefshëm divorci që bëhet nga personi që vuan nga vesveset?

Përgjigje: Divorci i personit që vuan nga vesveset duhet t’i dërgohet një myftiu apo një gjyqtari (sheriatik). Çështjet që lidhen me divorcin duhet të konfirmohen dhe verifikohen. Dhe kjo nuk bëhet përveçse me prezencën e burrit tek myftiu apo gjyqtari.

Shpërndaje: