“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është Islami fe paqësore?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Fet’hul Mexhid (68)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu ju dhëntë sukses! A është e saktë të thuhet: “Islami është fe paqësore”?

Përgjigje: Përgjigje: Po. Islami është fe paqësore, është fe paqësore me muslimanët dhe me المعاهدين kufarët me të cilët kemi marrëveshje paqeje. Por nuk është paqësor me kufarët që na luftojnë. Në kohen e aftësisë dhe kapacitetit ata duhet të luftohen.

Shpërndaje: