Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është martesa me një kafir blasfemi?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh ed-Durr en-Nadhid (3)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13365

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A bëhet kafirie gruaja muslimane që martohet me një burrë kafir?

Përgjigje: Jo. Ajo nuk konsiderohet të jetë kafire. Ajo ka mëkatuar. Por në qoftë se ajo e bënë këtë me qëllim dhe thotë se është në rregull dhe se ky veprim është i ligjshëm ajo blasfemon. Por në qoftë se ajo nuk e di ajo nuk blasfemon. Ajo është injorante.

Shpërndaje: