“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është më mirë të bëhet umre apo i’tikaf në muajin Ramazan?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Burimi: el-Lika esh-Shehri (72 B)
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është më mirë të bëhet umre apo i’tikaf në muajin Ramazan?

Përgjigje: Fakti është se umre në Ramazan nuk është në kundërshtim me i’tikafin. I’tikafi praktikohet dhjetë ditët e fundit të Ramazanit ndërsa umre mund të bëhet gjatë gjithë muajit. Në këtë mënyrë ai mund ta bëjë umren në fillimin të muajit dhe pastaj të zë veten me i’tikaf.

Shpërndaje: