Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është metodologjia Selefite e papërshtatshme sot?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Uasijjat-un-Nebij

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/wasiyah%20nabi%20%20-%2021%20-%2011%20-%201436.mp3

Data e fetvas: 21/11-1436 ose 5/9-2015

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa studentë thonë se metodologjia Selefite është e dobët dhe e papërshtatshme sot dhe se ajo është e përshtatshme vetëm për njerëzit e shkretëtirës. Çfarë na këshilloni?

Përgjigje: Të thuhet se doktorina e të dërguarit (salAllahu alejhi ue selem), e shokëve të tij dhe e Selefëve është e dobët dhe e papërshtatshëm sot është mosbesim i qartë. Kjo do të thotë pra se metodologjia e të dërguarit (salAllahu alejhi ue selem) është e papërshtatshme sot.

Shpërndaje: