“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është obligim për udhëtarin falja e bajramit?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (16/236)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është obligim për udhëtarin falja e bajramit?

Përgjigje: Namazi i bajramit nuk është obligim për udhëtarin sikurse edhe falja e xhumasë1 nuk është obligim për të. Por në qoftë se udhëtari është në një qytet ku namazi i bajramit do të falet atëherë ai urdhërohet që ta falë atë së bashku me myslimanët.


1 Namazi i xhumasë është obligim vetëm për meshkujt

Shpërndaje: