Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është risi martesa në ditën e xhuma?

Imam Muhammed bin Ibrahim Al esh-Shejkh 

Burimi: Fetua ue rasa’il Shejkh Muhammed bin Ibrahim (10/64)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është risi martesa në ditën e xhuma?”

Përgjigje: “Nëse njerëzit në atë vend mendojnë se në qoftë se martohen në ditën e xhuma çifti to ketë bekim në martesën e tyre dhe se ata sdo të ndahen, kjo nuk ështe e lejuar. Por në qoftë se ajo bëhet për shkak se të ftuarit në dasme janë të lirë atë ditë nga puna e tyre në mënyrë që ata të mund të shkojnë në dasme, nuk ka problem në këtë.”

Shpërndaje: