“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është robi i detyruar që të falë namazin e xhumasë?

Is’hak bin Mensur el-Kausaxh

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmad bin Hanbel ue Is’hak bin Rahojah (1/223-226)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

511 – E pyeta Imam Ahmedin nëse robi është i detyruar që të falë namazin e Xhumasë.

Ahmd bin Hanbeli u përgjigj:

Jo, nëse pronari i tij nuk i ka dhënë leje atij.

Shpërndaje: