Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është shenjë devotshmërie shenja në ballë për shkak të sexhdeve?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu Fataua, 13/136

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Kjo nuk është shenja e njerëzve të drejtë, por dallimi i tyre është më tepër se ata kanë një dritë në fytyrë dhe ata janë të lumtur brenda dhe kështu me radhë. Sa për shenjën që sexhdeja e lenë në fytyrë, kështu që ajo është e dukshme edhe në ata që i falin vetëm namazet e detyrueshme. Kjo është për shkak të lëkurës së tyre të hollë. Dhe kjo shenjë ndoshta madje as nuk shihet në atë që falet shumë dhe që zakonisht e zgjat sexhdën e tij.

Shpërndaje: