Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është shpenzim i tepërt përdorimi i gurëve të çmuar?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Umdat-il-Fikh (3)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdah–14340316.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është shpenzim i tepërt përdorimi i gurëve të çmuar sikurse i diamanteve prandaj kjo është e ndaluar?”

Përgjigjja: ”Jo. Ato në parim janë të lejuara. Ne nuk ndalojnë asgjë pa argument:

هُوَ الَّذِي خَلَقَ لَكُم مَّا فِي الأَرْضِ جَمِيعاً

”Ai (Allahu) është që për ju krijoi gjithçka që ka në tokë.” 2:29

Ato janë krijuar për të mirën tonë. Ato në parim janë të lejuara. Përjashtimi i vetëm është ajo për të cilën ndalimi është vërtetuar me argument.”

Shpërndaje: