“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është tërë teshehhudi i fundit shtyllë e namazit?

Imam Abdul-Aziz bin Abdil-lah bin Baz (v. 1420)

Burimi: esh-Sherh el-Mumtaz, fq. 121

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 45: A është tërë teshehhudi i fundit shtyllë (e namazit)?

Përgjigje: Teshehhudi i fundit me salavatet mbi profetin janë shtyllë. Ky është mendimi më i vërtetë. Disa kanë thënë se salavatet janë vetëm vaxhib, ndërsa të tjerët kanë thënë se janë të rekomanduara.

Shpërndaje: