“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është urina e maces e pastër?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (2)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdh–14340204.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është urina e maces e pastër duke pasur parasysh se ajo jeton me njerëzit?

Përgjigje: Macja është e pastër për shkak se ajo i takon kafshëve që jetojnë me njerëzit. Megjithatë, në qoftë se kafsha nuk hahet, atëherë edhe urina e saj është e pistë. Nuk ka rëndësi nëse bëhet fjalë për macet apo për kafshë të tjera. Jargët e maces janë të pastra. Ajo që një mace ha ose pi mbetet e pastër. Urina e saj është e papastër dhe përfshihet nga urina e përgjithshme.

Shpërndaje: