“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A është xhumaja e detyrueshme për udhëtarin?

Imam Ebu Daud Sulejman bin el-Esh’ath es-Sixhistani (v. 275)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed, fq. 82-86

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

395 – E kam dëgjuar Ahmedin duke u pyetur se a është e detyrueshme për udhëtarin që ta falë namazin e xhumasë.

Ahmed bin Hanbeli u përgjigj:

Jo.

Shpërndaje: