Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A hyjnë kukullat tek imazhet e ndaluara

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Pyetje: “A hyjnë kukullat dhe kafshët (lodra) në hadithin:
 
Engjëjt nuk hyjnë në një shtëpi në të cilën ka një qen ose një fotografi.”?”
 
Përgjigje: “Po, pasi që ato janë skulptura. Skulpturat janë lloji më i keq i imazheve.Pra ato nuk janë të lejuara për fëmijët apo për dikë tjetër. Ne nuk duhet ti edukojmë fëmijët me imazhe. Disa argumentojnë me lodrat e Aishes (radija Allahu anha). Por lodrat e saj nuk i përkisnin këtij lloji të lodrave. Lodrat e saja ishin të bëra prej pëlhure dhe pa fytyrë,duar dhe të ngjashme të cilat gjenden në lodrat e sotme.
Pra ka një dallim të madh midis këtyre dy llojeve. Imazhet e sotme janë të përsosura. Kan bile edhe bateri dhe kaseta në to në mënyrë që ato të flasin dhe të levizin si të jenë reale. Pra ato nuk janë të lejuara.”

Shpërndaje: