Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i jepet zekatul-fitri dhe zekati mëkatarëve?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Burimi: Fetvaja nr: 1204
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet t’u jepet zekatul-fitri njerëzve të varfër që pinë duhan dhe përtypin kat (lloj droge)?

Përgjigje: Këto sjellje nuk duhet të pengojnë që t’ua japësh atyre zekatin sepse veprat e tilla nuk e nxjerrin njeriun nga feja.

Shpërndaje: