Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i ka arritur islami europianëve?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilah Huda uen-Nur (179)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

”Në vitin tim të parë në Medine, kam pasur një diskutim me disa dijetarë dhe Shejkh Muhammed Aman el-Xhami tha: ”Ne nuk mund të themi se europianëve nuk i ka arritur Islami kur ata kanë qasje në Kuran.”

Unë thashë: ”Arabët nuk e kuptojnë Kuranin, e të mos flasim për europianët. Nuk është e mjaftueshme vetëm që tu arrijë e vërteta. Duhet kuptuar atë gjithashtu.”

Shpërndaje: