Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet gruas që të udhëtojë me kunetët dhe vjehrrën?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (10)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1431-08-13.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jetoj me familjen e burrit tim. Ata do të udhëtojnë larg. Unë nuk mund të qëndrojë vetëm në shtëpi dhe as burri im nuk është i pranishëm. A më lejohet që të udhëtojë me ta në qoftë se aty janë edhe kunetët dhe vjehrra? Burri im pajtohet, por nuk mund të merr pjesë për shkak se punon larg. Unë nuk mund të udhëtojë me të, as nuk mund të qëndrojnë në shtëpi vetëm me familjen e burrit tim.

Përgjigje: Kunetët tuaj nuk janë mahremët tuaj. Ty nuk të lejohet që të udhëtosh me dikë tjetër përveç një mahremi. Burri juaj ose duhet të vijë dhe të udhëtojnë me ty, ose ti duhet të qëndrosh në qytetin tënd derisa ai të vijë.

Shpërndaje: