Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet gruas të del nga shtëpia kundër vullnetit të burrit?

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: http://olamayemen.com/Dars-14981

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas të del jashtë shtëpisë kundër vullnetit të burrit të saj?

Përgjigje: Jo nuk i lejohet. Ajo konsiderohet në këtë rast (nëse e bën këtë) të jetë e pabindur. I dërguari ka thënë përafërsisht se gruas nuk i lejohet të del jashtë pa lejen e burrit të saj.

Shpërndaje: