Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet gruas të jetë e zbukurar në prani të dajës dhe xhaxhait të saj?

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi´i 

Burimi: Tuhfatul Muxhib (108)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejuar për vajzën që të zbukurojë veten e saj dhe të tregojë bukurinë e saj para dajës dhe xhaxhait të saj? Ka disa që thonë se daja dhe xhaxhai do ta përshkruajnë bukurinë e saj për bijtë e tyre?”

Përgjigje: ”Unë di diçka që ndalon këtë. Kjo thënie nuk është fjalë e Profetit (sal Allahu alejhi ue selem). Këtë e kanë thënë vetëm disa nga Selefët (paraardhësit).”

Shpërndaje: