Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet gruas të udhëtojë 2 orë me tren pa mahrem?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmij (v. 1429)
Burimi: https://alnajmi.net/portal/wp-content/uploads/2018/12/fatwas-women3.mp3
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Po telefonoj nga Britania e madhe. A i lejohet gruas që të udhëtojë me tren pa mahrem nëse udhëtimi zgjat dy orë dhe gjatësia është 160 km?

Përgjigje: Kjo nuk lejohet. Kjo nuk lejohet. Kjo nuk lejohet.

Pyetje: Do të thotë edhe nëse udhëtimi merr pak kohë kjo nuk lejohet asnjëherë?

Përgjigje: Dy orë në tren nuk është kohë e shkurtër. Rreziku është një fakt.

Shpërndaje: