Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet muhrimit të bartë orë rripi që është bërë prej lëkure me qepje?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Umdat-il-Fikh (4)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdh–14340323.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet muhrimit të bartë orë rripi që është bërë prej lëkure me qepje?

Përgjigje: Kjo është e lejueshme. Atij i lejohet të bartë orë rripi i cili ka qepje në të. Nuk ka asnjë problem për shkak se kjo është e nevojshme. Ajo që është e ndaluar është që të veshësh diçka që është e qepur përgjatë një pjese të trupit sikurse bluza, këmisha dhe çorapet. Gjërat e nevojshme të tilla si rripi dhe ora janë të lejueshme.

Shpërndaje: