Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A ishin engjëjt Haruti dhe Maruti kufarë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (6)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1430-8-13.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A janë engjëjt Haruti dhe Maruti kufarë duke pasur parasysh se ata ua mësonin të tjerëve sihrin?”

Përgjigje: “Si mund të jenë ata edhe engjëj dhe kufarë? Pyetësi nuk respekton engjëjt. Ata nuk janë kufarë. Allahu i urdhëroi ata me këtë për ti sprovuar robërit. Para se tua mësonin magjinë atyre, ata i paralajmëronin ata duke ju thënë:

إِنَّمَا نَحْنُ فِتْنَةٌ فَلاَ تَكْفُرْ

“Ne jemi vetëm sprovë, kështu që mos u bëni kufarë (duke mësuar magjinë prej nesh). 2:102

E ata të dy nuk i mësonin askujt (magjinë) para se t’i thonin:

Ata ua mësonin magjinë me urdhërin e Allahut. Qëllimi ishte për të sprovuar robërit, dhe jo se ata e konsideronin magjinë të jetë e ligjshme. Përndryshe, ata nuk do të thonin:

فَلاَ تَكْفُرْ

”Kështu që mos u bëni kufarë (duke mësuar magjinë prej nesh).

Shpërndaje: