Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A jamë udhëtarë kur jam në aeroport?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (45)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majd%20-%2030%20-%204%20-%201437-%2002.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com 

Pyetje: A konsiderohet aeroporti ndërkombëtar ”Mbreti Khalid” në Rijad të jetë jashtë Rijadit, në mënyrë që unë mund të shkurtojë namazin dhe t’i bashkojë namazet kur të arrijë aty?

Përgjigje: Ti e di më mirë se unë. Në qoftë se aeroporti është brenda ndërtesave të Rijadit, atëherë nuk është e lejuar të shkurtosh namazin. Sepse aeroporti në këtë rast është pjesë e qytetit. Nuk lejohet të praktikohen dispozitat e udhëtimit aty.

Por në qoftë se ajo është jashtë dhe larg nga ndërtesat, ndërsa ju jeni nisur para se koha e namazit të hyjë atëherë konsiderohet të jetë jashtë qytetit. Kështu, ju jeni udhëtarë. Ju keni filluar udhëtimin tuaj.

Shpërndaje: