“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A janë Bin Laden dhe pasuesit e tij prej Havarixhëve?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://alfawzan.ws/sites/default/files/bryhari–1427-2-5.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”E kemi një pyetje që është përsëritur shumë herë, në njërën prej tyre thuhet: A konsiderohen Usame bin Laden, ata që pasojnë mendimet e tij dhe ata që mbështesin ideologjinë e tyre të jenë Havarixh?”

Përgjigje: ”Ju keni një parim që thotë se: ata që rebelohen kundër sundimtarit ata janë Havarixh, pavarësisht nëse ai është Usame bin Laden apo dikush tjetër. Kushdo që rebelohet kundër sundimtarit të myslimanëve ai është prej Havarixhëve.”

Shpërndaje: