Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A janë gratë të detyruara që ta thërrasin ezanin dhe të falen me xhemat?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Fataua alal-Haua 2/3-1436

Burimi: http://af.org.sa/en/node/3642

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A janë gratë të detyruara që ta thërrasin ezanin dhe ikametin? Dhe a janë të obliguar që të falen me xhemat në vendin e punës dhe në shkollë?

Përgjigje: Është në rregull që një grua imame ti’u prijë atyre në namaz. Megjithatë, ato nuk janë të detyruar që thërrasin ezanin apo ikametin. Këto janë specifike për burrat.

Shpërndaje: