Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është varja nuskave idhujtari e madhe apo e vogël?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (28)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%2018%20-%201%20-%201436.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është varja e nuskave (hajmalive) shirk i madh apo i vogël?

Përgjigje: Varet nga qëllimi. Nëse beson se vetë nuska (hajmalia) të mbron dhe sjell dobi ky është shirk i madh.

Por në qoftë se beson se ajo është vetëm një shkak, ky është shirk i vogël, në qoftë se beson se ajo është vetëm një shkak dhe se Allahu është Ai që shëron atëherë ky është shirk i vogël, është veprim i gabuar, dhe shpie në shirk të madh.

Shpërndaje: