“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A janë Shiat kufarë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Është më se e njohur se Rafidat apo Shi’itët, shpifin ndaj Sahabëve dhe i konsiderojnë jobesimtarë shumicën prej tyre. Ata janë të ndarë në shumë grupe. A janë të gjithë jobesimtarë apo duhet detajuar këtë çështje? Dhe, cili është gjykimi për të ngrënë mishin e kafshëve që i prenë ata?”

Përgjigje: ”Ata që shpifin ndaj sahabeve dhe nuk e shfajësojnë Aishen nga ajo që Allahu e ka shfajësuar, ata janë jobesimtarë. Dhe nuk duhet ngrënë mishin e kafshëve që i kanë prerë ata! Kjo është një gjë.

Gjëja tjetër është se, sot shumica e Sufive sot janë bërë adhurues të varreve. Ata adhurojnë varret dhe ndërtojnë tempujt mbi to, kërkojnë ndihmë prej të vdekurve dhe i luten atyre përveç Allahut (azze ue xhel). Një gjë e tillë është kufër dhe shirk.”

Shpërndaje: