“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A janë të gjithë sahabet prej banorëve të Xhenetit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

etje: A janë i gjithë umeti islam të pajtimit se të gjithë sahabet do të jenë në Xhenet, apo jo.

Përgjigje: Padyshim, të gjithë sahabet do të jenë në Xhenet. Sepse Allahu i ka lavdëruar ata. Kurse pejgameri (sala Allahu alejhi ue selem) na ka porositur:

”Mos i fyeni shokët e mi. Pasha Atë në dorën e të Cilit është shpirti im, nëse ndonjëri prej jush do të japë sadaka me flori sa mali i Uhudit, s’ka për ta arritur as sa masa e një grushti të ndonjërit prej tyre, madje as dhe gjysmën e tij.”

Ndërsa ata të cilët janë kthyer në fenë e tyre të më hershme, ata kanë dalur prej fesë. Mirëpo ai i cili ka qëndruar në fe, ai është prej banorëve të Xhennetit.

Allahu në Kuran thotë: 

”Allahu atyre që besuan dhe bënë vepra të mira u premtoi falje të mëkateve dhe shpërblim të madhë.” (48:29)

Nuk ka dyshim se ata janë prej banorëve të Xhenetit.

Shpërndaje: