Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A janë Xhaferitë dhe Zejditë medhhebe të pranuara?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi:  Sherh Tathir-il-I´tikad (1)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13132

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A konsiderohen medhhebet e Xhaferive dhe Zejdive ti përkasin medhhebeve të pranuara të fikhut?”

Përgjigje: ”Tek ta po. Ato janë të pranuara tek ta. Ato nuk janë të pranuara tek ne. Ato janë të pranuara nga pasuesit e tyre.”

 

Shpërndaje: