Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A janë xheneti dhe xhehenemi i Dexhallit të vërteta

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Nauakidh-il-Islam (7)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/nawaqid-19-08-1435-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A janë xheneti dhe xhehenemi me të cilat vjen Dexhali të vërteta? Ku hynë personi i cili hidhet në xhehenemin respektivisht në xhenetin e tij?

Përgjigje: Jo, ato nuk janë reale. Ato janë një imagjinatë. Kjo është arsyeja pse ai quhet Dexhallë. Çfarë do të thotë Dexhall? Gënjeshtar. Këto fenomene me të cilat ai vjen janë vetëm një imagjinatë dhe gënjeshtër.

Shpërndaje: