Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A justifikohet magjistari nëse nuk e di se magjia është e ndaluar në islam?

Imam Salih bin Feuzan El-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A dënohet njeriu i cili bën magji pa e ditur se magjia është e ndaluar?”

Përgjigje: “Si mund të mos e dinë se ajo është e ndaluar, kur ai e lexon Kuranin dhe hadithet?! Qoftë edhe në aspektin e përgjithshëm, ai e di se magjia është e ndaluar. Ai e di përmes teksteve të Kuranit dhe Sunnetit se magjia është e ndaluar. Askush nuk justifikohet për këtë kur ai dëgjon dhe lexon Kuranin dhe hadithet, gjithashtu ka dëgjuar edhe paralajmërimet për magjinë dhe magjistarët.”

Shpërndaje: