Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A ka bidat të mirë dhe bidat të keq?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Fetauah Nurun ’aled-Derb Vol-3.

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A ka bidat të mirë dhe bidat të keq?”

Pergjigje: ”Nuk ka asnjë bidat të mirë, ngase të gjitha bidatet janë devijim nga rruga e drejtë. Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë:

“Ruajuni nga gjërat e shpikura (në fe), sepse çdo gjë shpikur është bidat dhe çdo bidat është devijim.” (Musned Ahmed nr.16694)

Ndarja e bidateve në të mira dhe të këqija është e gabuar dhe nuk lejohet, ngase të gjitha bidatet janë devijim.”

Shpërndaje: